la Tordera spumante extra dry 'Alné'

In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene vinden we het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De wijngaarden liggen dicht bij de kelder. Hierdoor kunnen de druiven vrijwel direct na de oogst worden geperst en is toevoeging van sulfiet niet nodig. Het resultaat: pure, frisse mousserende wijnen.

Onze Spumante gemaakt van de Glera & Chardonnay druif  is vernoemd naar de wijngaard Alnè, waarbij dit wijnhuis gelegen is. Alnè is afgeleid van het Keltische ‘Al Han’, dat betekent ‘dicht bij het water’.

Een fris en levendig glas wijn met een elegante mousse, iets bloemige tonen, rijpe peer, appel en perzik.

 

Champagne 'Ayala' Brut Majeur

Ayala -sinds 1860- is een relatief klein champagnehuis, maar produceert champagnes van hoge kwaliteit. Deze boutique winery is sinds 2005 in handen van de Société Jacques Bollinger. Druiven komen hoofdzakelijk van Grand- en Premier Cru wijngaarden en alleen de eerste persing (cuvé) wordt gebruikt. Alle wijnen rijpen aanmerkelijk langer dan de appelation verplicht. Kenmerkend voor Ayala is de lage dosering toegevoegde suikers. Het resultaat is een champagne met een zeer laag restzoetpercentage en daarom een droge en zuivere smaak.

 

Estland, Jaanihanso Sherryvaadi Siider                                                                       

Cider uit Estland. Deze natuurlijke op de boerderij geperste cider is het het product van wilde gisting en een rijpingsproces op oude Spaanse sherryvaten. Gemaakt van uitsluitend niet-industriële Estse appels

 

Duitsland, van Nahmen, Frucht Secco Apfel-Quite.                                                  

Mousserende Kweeperen en appel met 0% alcohol, een heerlijk fris aperitief maar ook zeker om gewoon zo te drinken.