Restaurantgidsen

Michelin

Trots dat wij al 14 jaar vermeld staan in de Michelingids.

Wat schrijft Michelin over Eindeloos.

Dit gezellige restaurant steunt op de keuken van Willem Schaafsma en de mooie associaties van zijn sommelier. Hier vindt u gerechten op basis van kwaliteitsproducten, zo lokaal en duurzaam mogelijk, en dat voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een huis van vertrouwen!

Gault & Millau

Trots dat wij al 14 jaar vermeld staan in de Gault & Millau gids

Wat schrijft Gault&Millau over Eindeloos.   15.5 punten

Een bezoek aan Eindeloos is een rustgevende ervaring. Niet alleen door het ingetogen interieur en de geruisloze, maar vriendelijke bediening, maar ook omdat de geraffineerde amuses meteen al onze aandacht opeisen. Geen enkel gerecht giert uit de bocht. Chef Willem Schaafsma weet wat hij uit zijn lokale ingrediënten kan halen. En dat is veel: een saus van droge, rokerige Friese worst bij perfect rood gegaarde ossenhaas, pompoencrème en portobello klinkt eenvoudig, maar is het niet. Paling is misschien een wat omstreden ingrediënt, maar is ingeklonken in de Friese cultuur en combineert in gerookte versie prima met gestoofde kabeljauw, schuim van sherry, crème van knolselderij, gebrande amandelen en haringkaviaar. We proeven meer rust en verfijning in de gerechten. Een hogere score is daarmee verdiend.

LEKKER

Trots dat wij al 14 jaar vermeld staan in de Lekker gids

Wat schrijft Lekker over Eindeloos.

 

Proefschrift

Trots dat wij vermeld staan in Proefschrift

Wat schrijft Proefschrift over Eindeloos.

Creatief verrassingsmenu met regionale bioproducten

Alleen een verrassingsmenu van vier tot acht gangen in deze gezellige zaak in hartje Leeuwarden, dat voorafgegaan wordt door vier amuses die de toon aangeven. Chef-eigenaar Willem Schaafsma is inmiddels ook mede-eigenaar van twee andere zaken en stuurt een enthousiast, verjongd team aan. Hij maakt gebruik van fraaie regionale producten, meestal bio en/of artisanaal, die hij verwerkt tot originele creaties waarover goed is nagedacht. Aan de bereidingen herken je de gedegen basis. Telkens kijken we ernaar uit, want hier wordt topkwaliteit geleverd! En de prijzen zijn uiterst schappelijk. Veel aandacht gaat eveneens naar de trefzekere wijn-spijscombinaties die helder en interessant worden toegelicht door de gastheer-sommelier. Ontspannen ambiance, aandacht voor details (passend servies, goed glaswerk), deskundige en opgewekte bediening (ook als het restaurant afgeladen vol zit), allemaal zaken die ervoor zorgen dat je hier graag terugkomt.

Were Smart Green guide

Trots dat wij vermeld staan in the Were Smart Green Guide met een notering van 4 van 5.

Wat schrijft de Green Guide over Eindeloos

We've been following Restaurant Eindeloos for years at We're Smart Green Guide, and rightly so because chef Willem Schaafsma and his kitchen are still evolving. The increase to 4 Radishes is not surprising, the purely vegetable menu “Vegetable Tasting” is an ode to vegetables, including dessert. Thank you for believing in the We're Smart movement chief, it was reciprocal.