Wijnen

Wijn & Eindeloos

Wijn & Wijn-spijs is misschien wel onze grootste hobby

Een uitgebreide wijnkaart, bijpassende wijnen bij de gerechten, mooie schenkwijnen. Wijn loopt als een rode draad door Eindeloos.

Willem & Erykah zijn beide idolaat van wijnen en altijd op zoek naar nieuwe gastronomische vondsten uit alle delen van de wereld.

Onze wijnkaart is samengesteld met wijnen uit alle windstreken, met in het bijzonder mooie vondsten uit Kroatie, Nederland, Belgie, Luxemburg & Canada

Wijn van de maand

In 1996 besloot Norman Hardie zijn job als sommelier op te geven en wijnmaker te worden. Zes jaar lang reisde hij de wereld rond om de geheimen van cool climate wijnen te doorgronden en geschikte gronden te vinden. Tot hij besefte wat hij voor zijn neus had in thuisbasis Zuid-Ontario. Aan de oevers van Lake Ontario zorgen zijn Pinot Noir-, Chardonnay- en Pinot Gris-ranken voor zowat de mooiste cool climate wijnen van de Nieuwe Wereld.

Prince Edward County en Niagara, de regio's waar de wijndomeinen van Norman Hardie gesitueerd zijn, liggen vlakbij Lake Ontario. Dit machtige, koude en diepe meer van 19.000 m², dat deel uitmaakt van de Great Lakes, heeft een grote, verkoelende invloed op het lokale klimaat. Dat maakt deze regio’s tot één der weinige in Canada waar cool climate wijnen verbouwd kunnen worden. Het land staat namelijk vooral bekend om zijn (uitmuntende) ijswijnen, gemaakt van bevroren druiven die na nachtvorst geplukt worden.